torsdag 16. april 2009

Den norske passtragedien

Dagbladet skriver 15.04.09 om nedlegging av passkontor. Pga prisen på de biometriske kioskene (130 000 kroner) kan ikke alle lensmannskontorene utstyres med disse apparatene. Hvorpå lensmann Geir Vidme i Flå setter ord på det usigelige:

" Lensmann Geir Vidme i Flå, et lensmannskontor som ikke vil få de nye biometriske kioskene, ser på dette som en sniksentralisering av hele lensmannsetaten. - Det er en tragedie. Folk i Flå kommune må nå kjøre fem mil til Gol for å søke om pass, sier han til Nationen."

Ja, det er en vond og slitsom verden vi lever i. Selv må jeg dra 5400 kilometer for å få nytt pass. Til Rio de Janeiro. Men heller til Rio enn til Gol..Av lensmannens uttalelser skulle man tro at søknad om pass var en hverdagslig rutine, på linje med å handle melk og brød. Eller gjær og sukker i Flå. Men om man skal 10 000 mil til Thailand på ferie, og trenger pass, kan de ekstra 5 milene være tunge, ja, selve tungen på vektskålen for heller å holde seg hjemme i ferien. Ikke dra til Gol engang.

Men - de brave borgere av Flå ser nok denne samvittighetsløse raseringen av distriktene som en ny spiker i kista, de siste 60 år har folketallet i Flå sunket fra 1500 til 1000 mennesker.

2 kommentarer:

  1. Du også stoppa rundt samme tid som meg med blogginga ser jeg. Kom igjen, 'a! Gjør som meg og start opp igjen ;)

    Eller er du på vei til Rio til fots og/eller svømmer, for å få tak i nytt pass? :p

    SvarSlett