mandag 30. mars 2009

Homofobi og kvinnelige fotballdommere

”Dommeren er homo”, ”CRonaldo er homo”, ”Liverpool suger”. Det ligger ingen implisitt homofobi i slike utsagn, kun en markering av at homoer og homofili er noe negativt, noe vi ikke liker.

I ”tilbakestående” Brasil Har de kvinnelige dommere og dommerasistenter. Som dømmer mannfolkfotball. På høyeste nivå. Serie A. I macho-landet Brasil er kvinnelandslaget i fotball mektig populært, og Marta er folkekjær, og det var full fest på flyplassen i Sao Paolo da kvinnelandslaget kom fra OL med sølv. Og brasilianere kan feste..

Malapropos kan nevnes at Brasils mannlige fotballlandslag fikk gå i fred ved hjemkomsten, bronse + 0-3-tap for arvefienden Argentina i semifinale er ikke kriterier for feiring.

I frilyndte og frigjorte Norge er kvinnelige fotballspillere (og skihoppere og håndballspillere) generelt bare (kvasi-) lesber som trenger seg inn på mannens enemerker. For ikke å snakke om kvinnelige fotballdommere som dømmer mannlige fotballspillere. På høyeste nivå. Det er ingen utopi, det er uønsket. Fra mannlige fotballspillere og deres supportere.

Mitt poeng? Tja, muligvis er jeg paranoid og konspiratorisk, men jeg har støtt en følelse av at de som skriker ”Dommeren er homo” og de som synes fotball er en sport for mannfolk, og kun for mannfolk, kommer fra de samme miljøene som krever at muslimske innvandrere må lære seg respekt for kvinner og homofile.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar